Gepubliceerd op 8 juli 2022

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat Ajax-speler Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd door een hartstilstand in elkaar zakte. Hij had oog voor de ander, zorgde dat niemand zich buitengesloten voelde en bracht verbinding. In lijn met zijn gedachtengoed gaat vandaag de Abdelhak Nouri Foundation officieel van start. 

Zoals Johan Cruijff zei; ‘Alleen kun je niets, je moet het samen doen’, en daarom slaan wij de handen ineen en delen we onze expertise en kennis om zoveel mogelijk impact te kunnen maken.

Nouri Foundation2

Over de Nouri Foundation

Het doel van de Nouri Foundation is om mensen en voornamelijk jongeren die aan de zijlijn staan door welke beperking dan ook mee te laten doen in een veilige omgeving. Om de Nouri Foundation te lanceren zullen er in het eerste jaar 34 AED’s (defibrillators) geplaatst worden op (sport)locaties in 34 Nederlandse steden. 34 omdat dat het rugnummer van Nouri bij Ajax was. Tijdens het plaatsen van een AED zullen er activiteiten plaats vinden voor mensen en jongeren die niet durven of kunnen meedoen toch mee te laten doen. ‘’Dit is iets wat Appie heel belangrijk vindt en waar hij altijd extra aandacht voor heeft gehad viel mij op in onze tijd bij Ajax’’, zegt Frenkie de Jong, die als één van de ambassadeurs betrokken zal zijn bij de Nouri Foundation.

Bij de plaatsing van de AED’s ligt de focus op locaties waar deze niet vanzelfsprekend aanwezig zijn. Met het creëren van een veilige omgeving zorg je ook dat niemand aan de zijlijn staat. ‘’Je kunt er een leven mee redden, kijk maar naar Christian Eriksen vorig jaar. Iedereen kon zien hoe belangrijk snelle reanimatie en inzet van een AED is’’, zegt Abderrahim Nouri, oudste broer van Abdelhak. Daarnaast is het belangrijk dat mensen weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Daarom zal de Nouri Foundation naast het plaatsen van AED’s ook cursussen verzorgen om sportbegeleiders uitleg te geven over het gebruik van een AED.

Meer informatie: www.nouri-foundation.org