Gepubliceerd op 19 februari 2020

Tijdens de heropening van Cruyff Court Salomon Kalou maakten we vandaag bekend dat de grote finale van Cruyff Courts 6 vs 6 dit jaar op het Schouwburgplein in Rotterdam zal plaatsvinden! Dit jaar ligt de organisatie in handen van Sportbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam.

W9 B7556

De lokale voorrondes zijn inmiddels weer begonnen door het hele land. Kinderen van 10 tot 12 jaar spelen daar met als doel om in 2020 de titel "Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6" te mogen dragen. Dat kunnen zij bereiken door de voorronde, regiofinale én halve finale te winnen. Dan plaatsen zij zich voor het NK Cruyff Courts 6 vs 6, dat dus dit jaar zal worden gespeeld op het Schouwburgplein in Rotterdam.

Wethouder Sven de Langen gaf vandaag de aftrap voor de samenwerking tussen Sportbedrijf Rotterdam, gemeente Rotterdam en de Cruyff Foundation voor de organisatie van het NK: 'We zijn trots dat dit evenement naar Rotterdam komt. Het NK Cruyff Courts is een prachtige kans om kinderen met elkaar te verbinden en lekker buitenspelen en bewegen te stimuleren. Voor de gelegenheid dopen we het Schouwburgplein in de zomer twee weken lang om tot Cruyff Court, zodat kinderen uit de buurt er ook voor en na de finale een potje kunnen voetballen.’

Jongeren van 10, 11 of 12 jaar kunnen meedoen aan het toernooi door zich op te geven bij een buurtsportmedewerker van een Cruyff Court in de buurt.

Over Sportbedrijf Rotterdam
Ons doel is heel simpel: heel Rotterdam aan het sporten krijgen. Daarom geven we iedereen die wil gaan sporten, een sport wil aanbieden, of een sportief evenement wil organiseren, een plek waar ze dit het beste kunnen doen. Dus of je nu gewoon fitter wilt worden, een plek zoekt waar je samen met je vrienden kunt trainen, of een nieuwe accommodatie zoekt voor je sportvereniging; bij Sportbedrijf Rotterdam vinden je sportambities een thuis.

Deze trotse Rotterdammers kijken uit naar dit sportfeestje in hun stad!