Gepubliceerd op 1 februari 2019

Vandaag gaven we in het N.E.C. stadion het startsein voor een samenwerking met gemeente Nijmegen & N.E.C. Maatschappelijk. Voor de finale van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 reizen we dit jaar namelijk af naar Nijmegen!

Tijdens de finale komen er drie (mobiele) Cruyff Courts in het centrum van Nijmegen te liggen. Cruyff Courts 6 vs 6 is een voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar in de Benelux. Het kampioenschap vindt gedurende het hele jaar plaats op Cruyff Courts door het land, georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Het kampioenschap kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en de grande finale zal dus in Nijmegen zijn.

Oranje Leeuwin Merel van Dongen nodigt je uit om mee te doen aan het NK Cruyff Courts 6 vs 6 in Nijmegen. En als er iemand weet hoe leuk het is om te voetballen... Bekijk de video onderaan!

Respect
Respect is een belangrijk onderdeel van dit voetbalkampioenschap. Kinderen kunnen bijvoorbeeld door het meeste respect te tonen óók verder komen in het kampioenschap. Voor de wedstrijd tekenen de spelers bijvoorbeeld een respectvlag.

Creating Space
De Cruyff Foundation geeft kinderen de ruimte om in een veilig klimaat kunnen sporten. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Maar vooral ook: ruimte om het beste uit zichzelf te halen. Ook in Nijmegen is die ruimte gecreëerd met Cruyff Courts en Schoolpleinen14.

Bert Veldhuis, Wethouder Sport van de gemeente Nijmegen vertelt: "Ik vind het belangrijk dat kinderen in Nijmegen kunnen sporten en bewegen. Sporten is sociaal, brengt plezier en is gezond. We hebben in Nijmegen vier Cruyff Courts en verschillende Schoolpleinen14 waar dagelijks wordt gesport. Ieder jaar vinden hier de voorrondes van het toernooi plaats. Ik ben ontzettend trots dat nu ook de finale van het NK Cruyff Courts 6 vs 6 in Nijmegen plaatsvindt. Een mooi en toegankelijk evenement dat zijn start kent in de wijk”.