Gepubliceerd op 30 januari 2023

Het prachtige Creative Court in de provincie Barcelona transformeert drukke stedelijke ruimte waardoor kinderen en jongeren op straat kunnen sporten en spelen. Tegelijkertijd nodigen we hen en stadbestuurders hiermee uit, altijd creatief naar ruimte te kijken en deze te claimen voor sport en spel. Dit Court is de tweede uit een reeks van 3 Creative Courts ter ere van aan het 25-jarig bestaan van de Cruyff Foundation.

Het Creative Court ligt in de wijk L'Hospitalet de Llobregat waar de Spaanse voetballer Adama Traoré opgroeide. De voetbalster van FC Barcelona maakte in samenwerking met de Cruyff Foundation een video om de boodschap ‘Claim your Space’, wereldkundig te maken. In mei 2022 opende Soufiane Touzani al Creative Cruyff Court Rotterdam. Mid 2023 staat de opening van Creative Cruyff Court London op het programma.

Adama Traoré- Claim your Space

Adama Traoré heeft samengewerkt met de Cruyff Foundation bij de lancering van dit project om meisjes en jongens meer stedelijke ruimte te geven waar ze kunnen spelen en sporten. In de video dribbelt Adama met de bal door de straten van zijn wijk, samen met twee lokale jongeren die op hun beurt sporten in de straten van L'Hospitalet de Llobregat in Barcelona.

Johan Cruyff muurschildering

Kram, een van de belangrijkste kunstenaars van de stedelijke kunstscène in Barcelona, mocht de muurschildering van Johan Cruyff in een van de huizenblokken in de wijk La Florida, onder toezicht van de creatieve producent Daristoteles, realiseren. Met dit werk blijft de Cruyff Foundation het gedachtegoed van Johan Cruyff doorgeven aan toekomstige generaties.

Internationaal statement

De Cruyff Foundation lanceert een reeks Creative Cruyff Courts in drie wereldsteden De eerste daarvan werd ingehuldigd samen met Soufiane Touzani in Rotterdam. Daarbij komt de gisteren ingehuldigde in Plaza Bloques Florida. Mid 2023 zal ten slotte de derde worden ingehuldigd in de stad Londen. Deze drie stedelijke kunstruimtes zullen een onuitwisbare herinnering zijn aan het 25-jarig bestaan en missie van de Cruyff Foundation.

Creative Cruyff Court L Hospitalet 4