Gepubliceerd op 13 november 2023

Op 24 oktober heeft Conny Helder, Minister voor Langdurige Zorg en Sport, twee Cruyff Courts geopend in de Chinese provincie Hebei. Bij de feestelijke ceremonie waren maar liefst 3000 enthousiaste kinderen aanwezig!

In China werken we samen met Happy Sports China, die WeParks realiseren. WeParks zijn openbare sportlocaties waar Cruyff Courts onderdeel van zijn, multifunctioneel en geschikt voor jong en oud. De twee WeParks die geopend zijn in het bijzijn van Conny Helder, zijn gerealiseerd in Yuanshi County en Dingzhou. Tijdens de opening vertelde Conny Helder: "Een plek om te sporten in de buurt is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Met een plek als deze inspireren we kinderen om actief bezig te zijn. Het is fantastisch om deze samenwerking tussen China en Nederland te zien."


Projecten in China

De geopende Cruyff Courts in China zijn nummer 3 en 4 in de reeks, maar dit is slechts het begin. De komende jaren zal het aantal projecten in China uitbreiden tot 50. Naast het realiseren van Cruyff Courts worden daarom ook Cruyff Foundation Coaches opgeleid en worden er lokaal sportactiviteiten georganiseerd.

Wij vinden dat kinderen en jongeren, overal ter wereld, de ruimte moeten krijgen en gestimuleerd moeten worden om in beweging te komen.

Cruyff Court opening China Conny Helder
Cruyff Court opening China