Gepubliceerd op 13 augustus 2020

Mijn vader zag overal kansen. Werd hij door twee man verdedigd? Dan wist hij een manier te vinden om zich erdoorheen te manoeuvreren. Met zijn eigenwijze houding bleef hij altijd doorgaan tot hij zijn doel had bereikt.

Bij de Cruyff Foundation zorgen we er ook in deze gekke tijden voor dat we kansen vinden om kinderen te ontwikkelen door sport en spel. Ik ben trots om in het bestuur te zitten van de Foundation, waar we samen met een gedreven team ook in deze tijd de legacy van mijn vader voortzetten.

De impact van de coronacrisis wordt steeds zichtbaarder, juist de kwetsbare kinderen zijn het hardst geraakt. Wij maken ons druk om kinderen die door het wegvallen van sport ongezonder worden of minder sociale contacten hebben. Denk aan kinderen met een beperking, met minder economische middelen of vluchtelingen. Eind vorig jaar ben ik met Johnny de Mol en Niels Meijer (directeur Cruyff Foundation) naar Lesbos afgereisd en heb ik met eigen ogen de uitzichtloze situaties van mensen in vluchtelingenkampen gezien. De bouw van de drie Cruyff Courts op de Griekse eilanden en de programma’s die we daarop draaien, kunnen gelukkig weer opgepakt worden. Een wens van de familie en mij die uit gaat komen.

Op 12 juli j.l. hebben wij als familie afscheid moeten nemen van Wim Suurbier. Een goede vriend van mijn vader die zich fantastisch heeft ingezet voor de Foundation. Wim, we gaan je ontzettend missen.

Met sportieve groet,
Susila Cruijff

------

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van de Cruyff Foundation? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!