Gepubliceerd op 13 november 2023

De bal rolt door! In Maleisië zijn er twee nieuwe Cruyff Courts geopend en dat zet de teller op 8. Er valt nog veel te winnen op het gebied van sport, daarom is Maleisië ook een van de focuslanden van de Cruyff Foundation.

We zijn trots dat we twee nieuwe velden geopend hebben, natuurlijk in bijzijn van héél veel kinderen en jongeren uit de buurt. Directeur van de Cruyff Foundation, Niels Meijer, was ook aanwezig bij de opening van Cruyff Court Felda Teloi Timur: "Het is niet in woorden uit te drukken wat een energie hier is! De impact is groot voor de community, want honderden kinderen en jongeren gaan gebruik maken van dit Cruyff Court. Bij de opening van het eerste project in 2012 in Maleisië was Johan zelf aanwezig en het is bijzonder om te zien wat we de afgelopen jaren met Yayasan Hasanah bereikt hebben."

Door de verlichting die aangelegd is bij de Cruyff Courts is het ook mogelijk om 's avonds, wanneer de temperatuur aangenamer is, lekker te kunnen sporten en spelen.

Projecten in Maleisië

Cruyff Courts zijn veilige plekken waar kinderen en jongeren in beweging kunnen komen. In totaal zijn er nu 8 Cruyff Courts in Maleisië en de aankomende jaren komen er nog veel meer bij. De aanleg van een Cruyff Court is maar het begin, want ook in Maleisië zijn er Cruyff Foundation Coaches opgeleid die sportprojecten organiseren en Heroes of the Cruyff Court in hun kracht zetten.

Cruyff Court Maleisie
GAP02478