Gepubliceerd op 15 februari 2019

Wij geloven dat meidenvoetbal de wereld kan veranderen! En daarom is er La League – een initiatief van Plan International in samenwerking met Women Win en de Johan Cruyff Foundation. La League zet zich in voor gelijke kansen en rechten van meiden en jongens.

Dit doen we zowel in Nederland als in Nicaragua en Brazilië. In de laatste twee landen proberen we op deze manier tienerzwangerschappen en kindhuwelijken aan te pakken. La League probeert trouwens niet alleen de meisjes het veld op te krijgen. De organisatie focust zich óók op het bereiken van vaders en mannelijke rolmodellen. Want samen kunnen zij nog meer betekenen voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

Meer waardering voor vrouwen
La League ondersteunt in Brazilië de 57-jarige voetbaltrainer Chaguinha. Hij wil meer waardering van de vrouwen. “Niet alleen in het voetbal, ook op de arbeidsmarkt. Nu krijgt een vrouw voor hetzelfde werk nog steeds veel minder betaald dan een man. Daarom zijn de voetbalprojecten met meisjes hier zo goed. Ze laten zien dat de plek van de vrouw niet in de keuken is, maar bijvoorbeeld ook op het voetbalveld. Vrouwen moeten kunnen doen wat ze willen in het leven en hebben het recht op dezelfde mogelijkheden als mannen.” Chaguinha is het grote voorbeeld van vele jongeren in zijn wijk Nova Jerusalém in het plaatsje Codó in Brazilië.

Coaches in Nicaragua
Deze maand leiden wij voor La League jonge coaches op in diverse regio's in Nicaragua, die op hun beurt weer meiden uit de buurt helpen en stimuleren om diverse sportprojecten op te zetten. Op deze manier kunnen we de kansen voor meisjes vergroten. De eerste coaches hebben inmiddels hun diploma ontvangen!

2.png#asset:8366

11.png#asset:8368

14.png#asset:8369

9.png#asset:8367