Gepubliceerd op 26 januari 2022

Duizenden kinderen keken vandaag in de klas en thuis naar een speciale Koningsspelen uitzending waarin het thema van de 10e editie van de Koningsspelen bekend werd gemaakt. En dat is... Voel je fit!


“Met de Koningsspelen laten we kinderen nu voor het 10e jaar ervaren hoe belangrijk, maar vooral ook hoe leuk het is om samen gezond te ontbijten en lekker te bewegen,” aldus Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen. “Wie op jonge leeftijd plezier ervaart in sporten en bewegen, behoudt dikwijls een actievere leefstijl op latere leeftijd. Met het thema ‘Voel je Fit’ en bijbehorende challenges dagen we dit jaar ruim 1 miljoen kinderen uit om nog fitter te worden.”

De Koningsspelen worden in samenwerking met de Krajicek Foundation georganiseerd en vinden dit jaar plaats op vrijdag 22 april 2022.


Inschrijven Koningsspelen

Scholen in het primaire onderwijs hebben tot en met 28 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. In 2021 deden een recordaantal kinderen mee: 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.400 basisscholen. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland.