Gepubliceerd op 26 maart 2019

De feestelijke aftrap van de Koningsspelen is dit jaar in Lemmer! Tijdens deze sportieve dag, waarvan we samen met de Krajicek Foundation de initatiefnemers zijn, staat het thema 'water drinken' centraal. De Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 12 april.

De Koning geeft het officiƫle startsein voor de zevende editie van de Koningsspelen op Christelijke Basisschool De Arke in Lemmer. Koning Willem-Alexander is aanwezig bij het ontbijt, geeft het startsein en bezoekt een aantal sportactiviteiten. Ook minister Bruno Bruins voor Sport is bij de opening aanwezig.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. De landelijke coƶrdinatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation.

Ook dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan zesduizend basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dit zijn basisschoolleerlingen uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland. Een groots sportfeest waar we weer naar uit kijken!