Gepubliceerd op 29 augustus 2022

Ter ere van 25 jaar Cruyff Foundation en 75 jaar Cruyff Legacy organiseren we op 21 september a.s. samen met de Johan Cruyff Institute, de Cruyff Legacy Summit. Vereerd zijn wij dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de Summit zal openen. Alvorens de Summit te openen bezoekt de Koning, de Open Dag.

Ook Susila Cruijff, Jordi Cruijff en Cruyff Foundation ambassadeurs Sarina Wiegman, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, Esther Vergeer en Marlou van Rhijn zijn op 21 september van de partij.

De Summit is fysiek alleen toegankelijk op persoonlijke uitnodiging, maar voor iedereen online te volgen. Pers kan zich aanmelden via pers@cruyff-foundation.org21/9 Ochtend - Cruyff Foundation Open Dag
Sportcomplex De Toekomst, Amsterdam

Dit jubileumjaar vindt de Open Dag plaats op De Toekomst, het sportcomplex van AFC Ajax, in Amsterdam. Rond de 400 kinderen van diverse scholen uit het speciaal onderwijs zijn uitgenodigd op De Toekomst om samen te gaan sporten en spelen. Ambassadeurs van de Cruyff Foundation Esther Vergeer, Sarina Wiegman, Frank Rijkaard en Ronald Koeman en Koning Willem-Alexander zullen dit samen met de kinderen beleven.

21/9 Middag- Cruyff Legacy Summit
Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Om Johans sociale nalatenschap te eren, organiseren de Cruyff Foundation en het Johan Cruyff Institute de Cruyff Legacy Summit in de Johan Cruijff ArenA. De Summit brengt internationale, inspirerende en prestigieuze hoofdsprekers als Jordi Cruijff, Sarina Wiegman, Arsène Wenger, Marlou van Rhijn, Ronald Koeman, Frank Rijkaard én het Cruyff Netwerk met relaties van projecten uit Zuid Afrika tot China samen. Ook zullen er ‘talks’ zijn over onderwerpen als leiderschap en inclusiviteit. Koning Willem-Alexander zal de Summit openen.