Gepubliceerd op 26 november 2019

Wat een bijzondere avond gisteren in de Kromhouthal! Tijdens de elfde editie van Koken met een Doel haalden we maar liefst €250.150 op om kinderen met een beperking de ruimte te geven om te sporten. Het thema van de avond was rolstoeltennis.

Tijdens Koken met een Doel vertelden onder andere Esther Vergeer, talent Fee Lentze en oud-tennisser Rody de Bie over het verschil dat rolstoeltennis voor hen heeft gemaakt in hun leven. Johan zelf zei ooit treffend over rolstoeltennis: “als je 1.000 keer de bal opgepakt hebt, dan kan je uiteindelijk ook gewoon je mes of vork oppakken, dát is de kracht van sport en dat is kwaliteit van leven”.

Om meer rolstoeltennis en gehandicaptensportprojecten te ondersteunen konden de gasten meedoen aan de loterij, portretten van Johan kopen en bieden tijdens de veiling. In totaal bracht dit €250.150 op! Een gedeelte van het opgehaalde geld zal ten goede komen aan de activiteiten met de Esther Vergeer Foundation en de Internationale Tennis Federation, met wie de Cruyff Foundation beide reeds een jarenlange samenwerking heeft.

Het diner stond, net als voorgaande jaren, onder de bezielende leiding van Jonnie en Thérèse Boer van De Librije. Onze gasten bereidden zélf hun culinaire maaltijd. Tijdens de avond waren er ook verschillende optredens van Rayen Panday, Wesley Klein en Dennis Aarssen.

Koken met een Doel werd bijgewoond door veel verschillende gasten en trouwe ambassadeurs van de Cruyff Foundation, zoals Ronald Koeman, Johnny de Mol, Frank Rijkaard en Esther Vergeer. Ook Danny Cruijff was aanwezig bij de feestelijke avond, waar het gedachtegoed van Johan Cruijff altijd centraal staat.

Koken met een Doel werd mede mogelijk gemaakt door De Librije, Xsaga, De Kromhouthal, Boels Rental en SMILE. Bedankt!

Fotocredits: Jorrit Lousberg & Karin Deraedt

KMD-cheque_site.png#asset:11377

Dennis-Aarssen_site.png#asset:11374

Cruyff-Legacy_site.png#asset:11373

Overzicht_site.png#asset:11378