Gepubliceerd op 22 september 2021

De 21e editie van de Open Dag, normaliter in het Olympisch Stadion in Amsterdam, ging net als vorig jaar wegens corona weer ‘On Tour ‘. Op 20 locaties in Nederland organiseerde we in samenwerking met verschillende sportbonden en ambassadeurs gave clinics en sportactiviteiten.

De opening van de Open Dag vond plaats in Madurodam, waar onze directeur Niels Meijer aan Martijn Kooijman, plaatsvervangend directeur Sport van het Ministerie van VWS, “Koffertje 14’ overhandigde. Hiermee vragen wij aandacht voor het feit dat er te weinig geld gaat naar het structureel in beweging brengen van kwetsbare kinderen en jongeren en kinderen met een beperking.

Ook dit jaar dus een corona-proof variant van de Open Dag waarop er een bezoek gebracht werd aan scholen uit het speciaal onderwijs, instellingen, verenigingen en Cruyff Courts. Honderden kinderen maakten zo kennis met verschillende sporten. Naast deze 20 locaties, ontvingen nog eens 80 locaties een uniek sportpakket, zodat er zoveel mogelijk kinderen in beweging kunnen komen. Deze dag vragen wij speciaal aandacht voor het belang van sport en spel voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren. Maar natuurlijk ging het deze dag ook over plezier maken en lekker sporten door honderden kinderen. De Open Dag kan niet bestaan zonder de hulp van vele vrijwilligers. Ambassadeurs Frank Rijkaard, Wesley Sneijder, Marlou van Rhijn, Evelien de Bruijn, Fleur Jong, Chantalle Zijderveld, Lindsay Frelink en vele anderen droegen hun steentje bij en brachten een bezoek aan verschillende locaties.

Website Open Dag 2021 Cruyff Foundation 1 Raymond van Olphen 1

Cruyff Foundation en Madurodam

Wij waren vandaag te gast in Madurodam. Een mooie match, want allebei maken wij ons hard voor de jonge generatie. Madurodam schenkt jaarlijks opbrengsten aan activiteiten die kinderen inspireren en stimuleren om contact te maken met anderen en zo de samenleving samen mooier te maken. Haar college van B&W voert ieder jaar bijzondere challenges uit waarmee ze iets goeds doen voor de samenleving. Door er op klein schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving is het motto.

Open Dag

Al 20 jaar organiseert de Cruyff Foundation in september de Open Dag. Wat ooit begon als een kleinschalig evenement groeide uit tot een hele bijzondere dag, waarbij het Olympisch Stadion in Amsterdam werd omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met én zonder beperking. Helaas is het ook dit jaar, vanwege het coronavirus, niet mogelijk om de Open Dag in het Olympisch Stadion te organiseren. Daarom is de Foundation ontzettend blij dat met alle betrokken partijen de Open Dag On Tour georganiseerd kon worden.

Open Dag 2021 Cruyff Foundation 9 Raymond van Olphen