Gepubliceerd op 22 januari 2020

Op basisschool de Sterrenwacht en de Brandaris in Hellevoetsluis begon de schooldag vandaag goed! Britt Dekker, Ron Boszhard en Richard Krajicek gaven daar de aftrap van de Koningsspelen 2020 en maakten bekend dat het thema 'hand in hand' is dit jaar. Scholen kunnen zich nu aanmelden voor de Koningsspelen op vrijdag 17 april.

Vanmorgen werd het startsein gegeven voor de achtste editie van de Koningsspelen, waarvan wij samen met de Krajicek Foundation founding father zijn. Samen met de directeuren van de basisscholen, Kinderen voor Kinderen en de leerlingen van de beide basisscholen werd er een klein feestje gevierd op het schoolplein. Er werd gedanst op Kinderen voor Kinderen nummers, een sportieve challenge gespeeld en het nieuwe thema en dansje bekend gemaakt.

Hand in hand
Samen ontbijten, samen bewegen en samen plezier hebben, is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom moedigt de Koningsspelen met het thema is 'hand in hand' aan om er samen één groot gezond en sportief feest van te maken en op zoek te gaan naar onverwachte, waardevolle verbindingen. Een thema dat naadloos aansluit bij het gedachtegoed van de Cruyff Foundation, want niet voor niets is regel 13 van de 14 regels van Johan Cruijff 'Samenspelen'! En íeder kind moet mee kunnen doen, in al onze sportprojecten.

Scholen hebben tot en met 29 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest. In 2019 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee. Dit waren scholen uit het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland.

Na het Koningsontbijt start de Koningsspelensportdag op vrijdag 17 april traditiegetrouw zingend en dansend met het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied werd vandaag bekend gemaakt en is ook 'hand in hand'.

Koningsmatch
Het thema 'hand in hand' vormt de rode draad in alle onderdelen van de Koningsspelen 2020. Zo ligt de focus nog meer op het bij elkaar brengen van sportaanbieders en scholen op lokaal niveau, met als doel het gezamenlijk organiseren van de Koningsspelen. Zo'n samenwerking wordt een Koningsmatch genoemd. Via www.koningsspelen.nl/koningsmatch kunnen scholen en sportaanbieders elkaar met één druk op de knop vinden. Schrijf je school of sportvereniging nu snel in!

Koningsspelen aftrap 2020