Gepubliceerd op 19 augustus 2021

Met het ondertekenen van het contract is het officieel: de Cruyff Foundation is tot in ieder geval het seizoen 2022/2023 de officiële maatschappelijke partner van de Keuken Kampioen Divisie! Ons gedachtengoed; ‘Kinderen de ruimte geven om veilig te kunnen sporten en te spelen’ wordt door de Keuken Kampioen Divisie volledig omarmd. Samen trekken we op in het naar buiten dragen van de gezamenlijke kernwaarden en doelen.

Wedstrijdbal 2021/2022

In aanloop naar de huidige samenwerking werkten we al samen. Met Derbystar lanceerden wij de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijdbal voor het seizoen 2021/2022. De wedstrijdbal staat dit seizoen volledig in het teken van de Cruyff Foundation en wordt breed uitgedragen met de boodschap: “Creating Space”.

De wedstrijdbal is deze zomer op een bijzondere wijze gepresenteerd. Op 14 juli jl. gaven meerdere selectiespelers en trainers van diverse teams uit de Keuken Kampioen Divisie op verschillende Cruyff Courts een voetbalclinic aan de plaatselijke jeugd.

Speelronde in het teken van de Cruyff Foundation

Als onderdeel van de samenwerking zal speelronde 31 – gespeeld op 18 maart 2022 - in de Keuken Kampioen Divisie volledig in het teken staan van de Cruyff Foundation. Deze speelronde wordt bestempeld als vrijdag de 14e en tijdens deze speelronde zullen alle spelers in de Keuken Kampioen Divisie voorafgaand aan de wedstrijden het veld betreden met een speciaal shirt. Na afloop van de speelronde starten Keuken Kampioen Divisie, Cruyff Foundation en Derbystar een speciale veiling, waarop deze opkomstshirts worden geveild. Daarnaast is het voor fans mogelijk om via deze veiling te bieden op unieke spelersitems, zoals gedragen wedstrijdshirts en voetbalschoenen. Tot slot worden ook ‘unieke ervaringen’ geveild.

Alle opbrengsten van deze veiling gaan naar de Cruyff Foundation om onze maatschappelijke projecten te ondersteunen.