Gepubliceerd op 30 augustus 2022

Tijdens de Eredivisie Awards kreeg Ajacied Jurriën Timber uit handen van Cruyff Foundation ambassadeur Ronald Koeman de prijs voor het Johan Cruijff Talent van het Jaar! Een felbegeerde prijs waarmee jonge voetballers aangemoedigd worden om zich verder te ontwikkelen.

Sinds 2003 wordt de Johan Cruijff Prijs uitgereikt aan het Talent van het Jaar. Met deze prijs wilde Johan Cruijff jonge voetballers een duwtje in de richting van een nog betere toekomst geven en hen helpen iets te doen op maatschappelijk vlak. Dat is de reden dat Jurriën Timber vanuit de Johan Cruyff Foundation de mogelijkheid krijgt om een Cruyff Court aan te leggen op een locatie naar keuze. Een plek waar nog meer kinderen en jongeren in beweging kunnen komen en zo zich fysiek, sociaal en mentaal kunnen ontwikkelen. Dit Cruyff Court wordt mede gefinancierd door de VriendenLoterij.

De komende periode zullen Jurriën en de Cruyff Foundation in nauw overleg de precieze locatie van het Cruyff Court Jurriën Timber vaststellen.

Jurrien Timber Talent van het Jaar 2021 2022 Koeman

De Eredivisie Awards

Dit jaar werd de Johan Cruijff Prijs voor het Talent van het Jaar uitreikt in DeFabrique in Utrecht en live uitgezonden door ESPN. Cruyff Foundation ambassadeur Ronald Koeman vertelde tijdens de uitreiking waarom Jurriën Timber verkozen is tot Johan Cruijff Talent van het Jaar.

Eerdere winnaars van de Johan Cruijff Prijs voor het Talent van het jaar zijn: Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou, Klaas Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Miralem Sulejmani, Eljero Elia, Gregory van der Wiel, Christian Eriksen, Adam Maher, Marco van Ginkel, Davy Klaasen, Memphis Depay, Vincent Janssen, Kasper Dolberg, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Ryan Gravenberch.