Gepubliceerd op 29 juni 2019

Wat een zonnig sportfestijn vandaag in Nijmegen tijdens het NK Cruyff Courts 6 vs 6! En wat een spannende finales. De grote winnaars zijn de jongens uit Nijmegen en de meisjes uit Den Haag. De Respect Awards gingen naar de meisjes uit Wilnis en de jongens uit Hoogeveen.

Dit jaar was het Kelfkensbos in Nijmegen het podium voor het NK Cruyff Courts 6 vs 6, dat wij samen met N.E.C. Maatschappelijk en gemeente Nijmegen organiseerden. Natuurlijk werd er vandaag gevoetbald, maar er was nog meer te doen: er waren optredens van DJ Lorenzo en Julia Zahra - winnares van the Voice of Holland 2013, er waren side-events georganiseerd door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en op het N.E.C. veld, zoals clinics door FC Madereros, FC Dreumes en het Walking Football van N.E.C..

Wilco van Schaik, directeur van N.E.C., gaf samen met Bert Veldhuis, de Wethouder Sport van Nijmegen en Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation het startschot van deze sportieve dag. Van Schaik vertelt enthousiast over het NK Cruyff Courts 6 vs 6: “Wij vinden het enorm belangrijk dat iedereen de ruimte heeft om te sporten en bewegen. De Cruyff Foundation geeft iedereen in Nijmegen- middels vier Cruyff Courts- de kans om dit te kunnen doen. Deze fantastische dag onderstreept nog maar eens de kracht van deze Cruyff Courts. Tevens hebben we rondom dit evenement onze maatschappelijke sportprojecten goed onder de aandacht kunnen brengen in de stad. We zijn dan ook trots we dit evenement hebben mogen organiseren hier in Nijmegen.”

Bekijk de aftermovie!

Nk Cruyff Courts 6 Vs 6 2019