Gepubliceerd op 14 juli 2021

Onder het motto ‘Er is maar 1 bal een die moet je dus hebben’ introduceren de Keuken Kampioen Divisie, Derbystar en de Johan Cruyff Foundation samen de nieuwe wedstrijdbal voor het seizoen 2021-2022.

Deze bal staat symbool voor de gezamenlijke missie om jongeren de ruimte te geven om hun talent te ontwikkelen door sport. Want alles begint bij die ene bal. Wat doe je met die bal... daar draait het om. Met die bal geef je elkaar de ruimte om te ontwikkelen. Zowel op een veld, een court of daarbuiten.

Op 14 en 15 juli zullen de (meeste) clubs van de Keuken Kampioen Divisie onder begeleiding van een buurtsportcoach een training/wedstrijd spelen op de Cruyff Courts bij hun in de wijk met de lokale jeugd.

Marc Boele, algemeen directeur van de Keuken Kampioen Divisie, is blij met de nieuwe Derbystar wedstrijdbal. “Ruimte voor ontwikkeling is een belangrijke pijler van de Keuken Kampioen Divisie. Met de komst van de nieuwe wedstrijdbal hebben we een bal die speciaal is ontworpen om te ontwikkelen. Daarnaast zijn we trots op de regionale betrokkenheid van de clubs. Ze vinden het belangrijk dat kinderen sporten en bewegen. Dat wordt nog eens onderstreept door de bijdrage aan deze trainingen op de Cruyff Courts”.

Het design staat voor de samenwerking tussen de Keuken Kampioen Divisie, Derbystar en Johan Cruyff Foundation. Talent, beweging en ruimte komen allemaal samen in deze unieke wedstrijdbal. Het design van de bal is een visuele mix van een Cruyff Court en de bewegingen en geluiden van Keuken Kampioen Divisie spelers.