Gepubliceerd op 25 april 2022

Exact 75 jaar geleden werd de legendarische nummer 14 geboren in Betondorp. Aanstaande speelronde van de Eredivisie wordt omgedoopt tot de Johan Cruijff Speelronde. Maar da’s logisch, want de iconische voetbalcarrière en de legacy van Johan Cruijff zijn een voorbeeld voor velen.

Bijzondere interviews met de zoon van Johan, Jordi Cruijff, en ambassadeur van de Cruyff Foundation Ronald Koeman worden deze week uitgezonden op ESPN. Ook is het mogelijk om je stem uit te brengen op jouw favoriete Johan Cruijff-uitspraak.


Kies je favoriete uitspraak van Johan Cruijff

“Je moet schieten, anders kan je niet scoren” en “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”; iconische uitspraken van Johan Cruijff die dagelijks nog gebruikt worden. Maar welke uitspraak van Johan Cruijff is favoriet in Nederland?
Iedereen kan deze week stemmen op zijn of haar favoriete Johan Cruijff-uitspraak en maakt kans op een reis naar Barcelona om dé El Clásico van volgend seizoen bij te wonen of een van de andere prijzen. Stemmen op één van de 14 Johan Cruijff-uitspraken kan op www.eredivisie.nl/Cruijff

Johan Cruijff Speelronde visual

De Johan Cruijff-Speelronde is een initiatief van de Eredivisie, ESPN, Johan Cruyff Foundation en de VriendenLoterij. Sinds het seizoen 2021/22 zijn de verkiezingen Eredivisie Speler U21 van de Maand, Eredivisie Speler U21 van het Jaar en de Johan Cruijff Prijs voor het Talent van het Jaar samengesmolten tot één gezamenlijke verkiezing voor talenten in de Eredivisie. Inmiddels zijn er acht maandprijzen uitgereikt aan de beste spelers onder 21 jaar (Johan Cruijff Talent van de Maand) en wordt tijdens de Eredivisie Awards de felbegeerde prijs voor Johan Cruijff Talent van het Jaar uitgereikt.