Gepubliceerd op 31 juli 2022

Vandaag speelden landskampioen Ajax en bekerwinnaar PSV de spannende aftrap van het nieuwe voetbalseizoen. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Ook wel dé maatschappelijke wedstrijd van het jaar genoemd: er werd maar liefst €48.000 opgehaald.

JCF Schaal 30 07 2022 80 D 2 211

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat bekend om het sociale karakter: van elk verkocht kaartje gaat één euro naar de Cruyff Foundation. Hiermee dragen de KNVB, Ajax en PSV de activiteiten van de Cruyff Foundation een warm hart toe. De bijdragen van één euro per kaartje Cruyff Foundation helpen ons sportactiviteiten te ontwikkelen voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld.

Het was een spannende avond in de Johan Cruijff ArenA, waarbij PSV uiteindelijk als grote winnaar uit de bus kwam. Het werd maar liefst 5-3!

Genodigden van de Johan Cruyff Foundation en vele andere bezoekers konden tijdens de rust genieten van een bijzonder intermezzo: zes g-voetballers mochten het met penalty’s opnemen tegen Ajax mascotte Lucky en onze eigen mascotte Cruyffie. Een spannende strijd natuurlijk!

Deze kinderen vertegenwoordigden daarnaast vol trots hun eigen club in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd en mochten juichen voor de winnaars bij de prijsuitreiking. Leuk dat jullie er waren team RKVV Bergeijk uit Eindhoven en team Koninklijke HFC uit Haarlem!

De spelers van PSV kregen de Johan Cruijff Schaal uit handen van onze ambassadeur Ronald Koeman.

Het was een bijzondere aftrap van het nieuwe voetbalseizoen. Eéntje met impact: door de opbrengst van €48.000 helpen we kinderen de ruimte te geven. Dat doen we met Cruyff Courts, Schoolplein14, sportprojecten voor kinderen met een handicap en sociale sport programma’s. We geven hun de ruimte om in beweging te komen én te blijven. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.