Gepubliceerd op 6 augustus 2021

Het aftellen is begonnen, op zaterdag 7 augustus is de 25e editie van de Johan Cruijff Schaal. Dit jaar zal de wedstrijd gespeeld worden tussen Ajax en PSV. Een mooie en bijzondere dag, want van elk gekocht kaartje voor de wedstrijd, gaat er 1 euro naar de Cruyff Foundation.

"Deze jaarlijkse wedstrijd tussen de Landskampioen en Bekerwinnaar is al vele jaren vernoemd naar mijn vader om hem te eren en zichtbaar te maken wat hij voor het Nederlandse voetbal heeft betekend.

Rondom de Johan Cruijff Schaal krijgen de initiatieven die deel uitmaken van de nalatenschap van mijn vader extra aandacht. Initiatieven zoals de Cruyff Foundation. Een deel van de kaartverkoop van deze wedstrijd komt ten goede aan het werk van de Stichting. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de verschillende Cruyff onderwijsinitiatieven omdat hij vond dat sporters altijd meer dan één plan moesten hebben. Het Cruyff Institute biedt twee beurzen in sportmanagement aan beide deelnemende clubs.

De Johan Cruijff Schaal heeft geschiedenis en een sociaal karakter, maar bovenal hopen we ook op een mooie wedstrijd voor alle fans. Ik wens de teams van Ajax en PSV veel succes!"

Jordi Cruijff

Kijk voor meer informatie over de legacy van Johan Cruijff op www.johancruyff.com.