Gepubliceerd op 29 september 2021

Vandaag heeft Jackie Groenen, onze ambassadeur en sterspeelster van Manchester United Women, haar eigen Speciale Cruyff Court geopend op de Cumberland School in Rivington, vlakbij Manchester. Het was een totale verrassing voor Jackie dat het Cruyff Court haar naam kreeg!

De Cruyff Foundation is sinds 2009 actief in het Verenigd Koninkrijk met de opening van Cruyff Court Dennis Bergkamp in Londen. Eind dit jaar telt het Verenigd Koninkrijk meer dan 20 (Speciale) Cruyff Courts. De Speciale Cruyff Courts zijn aangepast aan de behoeften van kinderen met een handicap. Voorbeelden van aanpassingen aan de Cruyff Courts zijn onder meer het veldoppervlak, speciale faciliteiten en aangepaste sportuitrusting.

Jackie Groenen, drager van nr 14 bij Manchester United is sinds 2019 ambassadeur van de Cruyff Foundation. Jackie opende vandaag het Speciale Cruyff Court op de Cumberland School. Deze school is een onafhankelijke, gespecialiseerde dagschool voor jongeren met een complexe leerbehoeften.

Jackie Groenen reageerde: 'Vooral het enthousiasme van kinderen met een beperking, wanneer ze de kans krijgen om samen te sporten en te spelen is buitengewoon aanstekelijk en motiverend. Ik wens iedereen net zoveel sportplezier toe als ik! Ik ben totaal verrast en vereerd dat ik nu mijn eigen Speciale Cruyff Court heb’.

De Cruyff Foundation creëert ruimte voor kwetsbare kinderen over de hele wereld om te sporten en actief te kunnen zijn. Sport verbetert hun conditie, zorgt voor nieuwe contacten en helpt bij persoonlijke ontwikkeling.

Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation vertelde: “Met dit Speciale Cruyff Court wordt ruimte gecreëerd voor de kinderen van deze school. Ruimte om te sporten en te spelen. Ruimte om te groeien. Ruimte om vrienden te maken. Ruimte om actief te zijn en hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Tegenwoordig is dit belangrijker dan ooit. We willen spelers van de Engelse ‘People’s Postcode Lottery’ bedanken, omdat zij deze Cruyff Courts via hun bijdrage aan de loterij mogelijk maken’.

Phil Jones, directeur van Witherslack Group, een toonaangevende aanbieder van specialistisch onderwijs in de UK waar Cumberland School deel van uitmaakt reageerde: 'We zijn enorm trots op onze samenwerking met de Cruyff Foundation waarbij we geweldige ruimtes voor onze leerlingen creëren. Dit Cruyff Court op onze Cumberland School is een faciliteit van wereldklasse en heeft al zo'n positieve impact gehad op zowel leerlingen als personeel. Het verschil dat zij hebben gemaakt werd vooral duidelijk in de eerste maanden van de pandemie. Toen onze scholen werden gevraagd open te blijven, hebben de Cruyff Courts een grote rol gespeeld bij het waarborgen van het welzijn van onze schoolgemeenschap, maar ook bij het bieden van het hoognodige plezier en vermaak. Onze ambitie is om onze samenwerking met de Cruyff Foundation voort te zetten en nog meer fantastische Cruyff Courts te realiseren.

Dit project komt tot stand dankzij de steun van spelers van de People's Postcode Lottery.

Cumbercruyff 17 klein
Cumbercruyff 25 klein
Cumbercruyff 2 klein