Gepubliceerd op 28 januari 2020

Soms is iets heel logisch. Onvermijdelijk. Is 1 plus 1 vanzelfsprekend 3. Hij droeg nummer 14 met trots en zij doet dat ook. Voetbal was zijn lust en z’n leven. Ook zij is er dag en nacht mee bezig. Met trots kunnen wij vertellen dat Jackie Groenen onze nieuwe ambassadeur is!

De kersverse ambassadeur is zelf ook erg enthousiast: “Ik verheug me op de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Met name het enthousiasme van gehandicapte kinderen wanneer ze de kans krijgen om te bewegen en met elkaar te sporten werkt enorm aanstekelijk en motiverend. Ik gun het iedereen om net zo van sport te genieten als ik zelf doe! Samen met de Cruyff Foundation ga ik hieraan werken”, aldus Jackie Groenen.

“Jackie is de inspiratiebron en een voorbeeld voor jonge meisjes die dromen van een mooie voetbalcarrière. We weten dat Jackie van jongs af aan al groot fan is van Johan, ze heeft een geweldige energie en tilt het Nederlandse voetbal naar een hoger niveau. We hebben mooie plannen voor de nabije toekomst”, aldus onze directeur Niels Meijer.

Over Jackie Groenen
Samen met haar zus Merel begon Jackie haar voetbalcarrière bij GSBW. Via VV Riel en Wilhelmina Boys kwam ze terecht bij SV Rood-Wit Veldhoven. In januari 2011 maakte ze de overstap naar SG Essen-Schönebeck. Voor de Duitse club debuteerde ze in het bekertoernooi en niet veel later ook in de Bundesliga. Met ingang van seizoen 2011/12 tekende ze bij FCR 2001 Duisburg. Vanaf 2014 speelde ze twee seizoenen voor Chelsea en in de zomer van 2015 vertrok ze naar 1. FFC Frankfurt, waar ze vier seizoenen speelde. Op 1 juli 2019 stapte ze over naar Manchester United.

En dan is daar natuurlijk het Nederlands Elftal. Op 22 januari 2016 debuteerde Jackie in het Nederlands elftal in een oefenwedstrijd tegen Denemarken.

Op 20 oktober 2016 in de vriendschappelijke uitwedstrijd tegen Schotland maakte zij haar eerste interlanddoelpunt. In 2017 won Groenen met Nederland de Europese titel op het Europees kampioenschap in eigen land. Tijdens het Wereldkampioenschap in 2019 scoorde Groenen in de halve finale tegen Zweden het enige doelpunt, waardoor het Nederlands elftal de finaleplaats behaalde tegen de VS.

Jackie Groenen site