Gepubliceerd op 16 december 2019

De inschrijving voor de Cruyff Legacy 14K Run is zojuist om 14:14 uur geopend. Zondag 26 april 2020 is het zover! Er is een 14K Run, 5K Run, Kids Run, 14K Walk. Deelnemers lopen langs bijzondere plekken uit het leven van Johan Cruijff. Ambassadeurs Khalid Boulahrouz, Estelle Cruijff, Soufiane Touzani en John Heitinga onthullen de unieke shirts voor de lopers.

De Cruyff Legacy 14K Run is enkele jaren geleden in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff met als doel zijn gedachtegoed levend te houden. Als deelnemer ondersteun je de Cruyff Foundation en geef je kinderen zo de ruimte om te sporten en te spelen. Schrijf je nu in!

Parcours en actieplatform
De Cruyff Legacy 14K Run start dit jaar bij de Johan Cruijff ArenA. Daar vindt eveneens de finish plaats, waar iedere deelnemer feestelijk wordt onthaald in het stadion. De route is in totaal 14 kilometer lang en voert langs bijzondere plekken uit het leven van de legendarische nummer 14, zoals zijn ouderlijk huis in Betondorp. Dit geldt ook voor de 14K Walk. Andere onderdelen waarvoor men zich kan inschrijven zijn de 5K Run en de Kids Run, die plaatsvinden in en om de Johan Cruijff Arena. Bedrijven/groepen kunnen ook met een team meedoen en de diverse onderdelen zijn uiteraard toegankelijk voor sporters met een beperking.
Zowel deelnemende bedrijven als particulieren worden opgeroepen om ook geld in te zamelen voor de Cruyff Foundation via een speciaal actieplatform.

‘Alleen kun je niets, je moet het samen doen’
Het evenement wordt in samenwerking met Le Champion en de Gemeente Amsterdam georganiseerd.Hoofdsponsors zijn AFC Ajax, OTTO Work Force en Basic-Fit. Andere sponsors zijn onder andere de Johan Cruijff Arena, Tennet en Pulitzer. Tijdens het evenement wordt de Cruyff Foundation ondersteunt door vele vrijwilligers en evenement-suppliers.

Over de Cruyff Foundation
Wereldwijd is de Cruyff Foundation vertegenwoordigd in 21 landen, zijn er 250 Cruyff Courts, 48 Speciale Cruyff Courts, meer dan 450 scholen met een Schoolplein14 en ondersteunen we vele sportprojecten voor jeugd met een beperking. Hiermee geven we wekelijks meer dan 200.000 kinderen de ruimte om te sporten en te bewegen.

LET’S GO OUT AND ENJOY!

Cruyff Legacy 14 K Run 2020