Gepubliceerd op 23 april 2021

Vandaag was het dubbel feest voor de kinderen van OBS De Koningsspil in Oosthuizen. Paralympisch snowboarder Chris Vos opende het nieuwe Schoolplein14 én de kinderen konden het gelijk in gebruik nemen tijdens de Koningsspelen.

Al maanden zijn de voorbereidingen in volle gang. De kinderen van OBS De Koningsspil mochten namelijk zelf meebeslissen hoe hun nieuwe schoolplein eruit kwam te zien. Daardoor is er nu voor alle kinderen iets te doen; van voetballen, balsporten tot atletiek. En natuurlijk dansen, want op deze vroege morgen klonken de klanken van het nummer “Zij aan zij” van de Koningsspelen al luid door de boxen.


Chris Vos

Voor Chris Vos is OBS De Koningsspil een belangrijke plek, zelf ging hij hier namelijk ook naar school. Als gevolg van een ongeval op vijfjarige leeftijd heeft Chris zwaar letsel aan zijn rechterbeen. Maar met zijn enorme talent en positieve spirit bleek Chris als parasnowboarder nagenoeg onverslaanbaar.

Als ambassadeur is Chris al jaren betrokken bij de Cruyff Foundation. Daarnaast is er al jaren een mooie band tussen Paul Vos – de vader van Chris – en de Foundation. Het Schoolplein14 is dan ook aangeboden Paul Vos en de Johan Cruyff Foundation.