Gepubliceerd op 8 mei 2019

De jeugd uit je wijk in beweging krijgen, samen voetballen voor het plezier en zoveel mogelijk mensen met elkaar te verbinden. Allemaal redenen om aan het project Heroes of the Cruyff Courts mee te doen. Twee deelnemers, twee Heroes en een Coach vertellen je waarom zij meedoen.

Ken je het project Heroes of the Cruyff Courts? Het heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij zowel de wijk als het (Speciale) Cruyff Court. Met het project worden Cruyff Foundation Coaches zoals Karin opgeleid, die vervolgens jongeren zoals Achram en Soufian in de wijk begeleiden om een sportevenement te organiseren. Deze sportevenementen worden georganiseerd voor kinderen in de wijk, zoals Mirre en Kate, of in de zorginstelling van het Speciale Cruyff Court. Door het organiseren van evenementen krijgen jongeren de kans hun talenten te ontdekken en ontwikkelen én worden ze uitgedaagd iets te ondernemen wat nieuw voor hen is.

Soufian en Achraf zijn Heroes of the Cruyff Courts en vonden dat er te weinig gebeurde in hun wijk. Daarom zijn ze nu Heroes of the Cruyff Courts. Mirre en Kate wilden wel eens meedoen aan zo'n voetbaltoernooi voor het plezier en Karin heeft als doel om verbindingen te leggen tussen kinderen in de zorginstelling en de mensen in de buurt.

Lees hun verhalen!