Gepubliceerd op 29 september 2023

Al jaren zetten de Johan Cruijff ArenA en de Johan Cruyff Foundation zich samen in om de legacy van Johan voort te zetten. Daarom verlengen we onze samenwerking met drie jaar én is de ArenA ook komende editie weer het trotse thuis van de Cruyff Legacy 14K. Zoveel mogelijk kinderen de ruimte geven om te sporten en bewegen, dat is ons gezamenlijke doel. Want zoals Johan zei: "Alleen kun je niets, je moet het samen doen”.

Deze unieke sponsorloop wordt georganiseerd om impactvolle sportprojecten voor kinderen te kunnen ondersteunen. De loop start naast en finisht in de Johan Cruijff ArenA. Ook een ArenA bedrijventeam en ArenA-collega’s rennen elkaar jaar mee.

‘Één van de jaarlijkse hoogtepunten in de ArenA is de Cruyff Legacy 14K. We zijn echt enorm trots het thuis te zijn van een event dat zoveel moois oplevert. Ik ren daarom ook mee, samen met een aantal zakelijke relaties. Het is zo belangrijk voor kinderen om te bewegen, daar dragen we als Johan Cruijff ArenA graag aan bij’, aldus Tanja Dik, CEO van de Johan Cruijff ArenA.

Bullet Ray Cruyff Legacy 14 K 2022 91

Daarnaast gaan jaarlijks 14 Zuidoost buurtsportcoaches, jongerenwerkers en ArenA medewerkers de Cruyffiaanse Cursus volgen. Daarin leren ze jongeren te coachen en activiteiten te organiseren op de Cruyff Courts in Amsterdam Zuidoost. Het eerste event, gesponsord door de ArenA, organiseren de coaches samen voor de jeugd uit Zuidoost.

Niels Meijer, CEO van de Cruyff Foundation: “Al jaren werken we samen om het gedachtengoed van Johan Cruijff voort te zetten. We dragen dezelfde naam en zijn als het ware familie. Vorig jaar organiseerde we ter ere van 25 jaar Cruyff Foundation, de Cruyff Legacy Summit, dan komt ook alles mooi samen. Het Cruijffiaans opleiden van jongeren in Zuidoost vind ik dan ook een logische, doeltreffende stap binnen onze samenwerking”.