Gepubliceerd op 22 oktober 2023

Met ruim 300 enthousiast voetballende jongens en meiden lanceerden wij vandaag samen met de Krajicek Foundation en FC STRAAT het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Speciaal voor de gelegenheid was Hangaar 2 in Katwijk omgetoverd tot urban decor voor de allereerste FC STRAAT PLAY-OFFS.

FC Straat Krajicek Foundation Johan Cruijf Foundation Roos Pierson deel3 DSC 0776

Van Watchtime naar Playtime

Het straatvoetbaltoernooi is een initiatief van de drie partijen om meer jongeren in beweging te krijgen. Mede door een gemiddelde schermtijd van 3 tot 6 uur per dag is de beweegarmoede onder jongeren groter dan ooit. Om een oplossing te bieden tegen dat probleem heeft FC STRAAT een community opgericht met daarin verschillende FC STRAAT programma’s om zo veel mogelijk jongeren online te bereiken en in beweging te brengen. Met dit toernooi stimuleren we jongeren uit hun online belevingswereld te stappen en hen te prikkelen om naar een Cruyff Court of Krajicek Playground in de buurt te gaan om in beweging te komen. Zo dragen de jongeren zelf op een positieve wijze bij aan hun eigen welzijn.

De winnaars van het eerste FC STRAAT PLAY-OFFS - de meiden van FC Hayek Goed uit Zoetermeer (O13), meiden uit Den Haag (O15), jongens uit Haarlem (O13) en de jongens uit Tilburg (O15) - kregen de prijzen uit handen van Soufiane Touzani. Hij benadrukte nogmaals hem teweeg te brengen, maar samen met de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation wordt deze journey versneld. Ook zijn we heel trots en blij dat Action, CSU en Jeugdfonds Sport & Cultuur geloven in onze aanpak.”

FC Straat Krajicek Foundation Johan Cruijf Foundation Roos Pierson deel3 DSCF9437

Straatvoetballen in heel Nederland

Binnenkort kunnen meiden en jongens in de leeftijdscategorieën O13 en O15 op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in het hele land gratis meedoen met het straatvoetbaltoernooi. Ongeacht achtergrond en voetbalervaring: iedereen hoort erbij! Aanmelden kan via de sport- en jongerenorganisaties die betrokken zijn bij de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in meer dan 70 Nederlandse gemeenten. Meer informatie is ook te vinden op www.fcstraat.com.

Samen voor gedragsverandering

Soufiane Touzani, oprichter FC STRAAT: “Het is een lange weg om gedragsverandering teweeg te brengen, maar samen met de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation wordt deze journey versneld. Ook zijn we heel trots en blij dat Action, CSU en Jeugdfonds Sport & Cultuur geloven in onze aanpak. Met elkaar kunnen we de komende jaren tienduizenden jongeren in beweging brengen. Ook zijn er plannen om gezamenlijk internationale stappen te zetten.

Meedoen? Aanmelden kan via de lokale sportorganisaties op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds of via FC Straat.com

FC Straat Krajicek Foundation Johan Cruijf Foundation Roos Pierson deel2 DSC 0550
FC Straat Krajicek Foundation Johan Cruijf Foundation Roos Pierson deel4 DSCF9407