Gepubliceerd op 25 juni 2023

Zaterdag was de Roosendaalse Sportclub Alliance het toneel voor de finale van het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Aangemoedigd door honderden supporters en wereldberoemde straatvoetballer Soufiane Touzani streden 27 teams om de Streetwise Cup 2022-2023.

Ruim 6500 jongens en meiden in vier leeftijdscategorieën voetbalden afgelopen seizoen op Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts in hun wijk om een finaleplek in de Streetwise Cup. Gisteren was het de beurt aan de overgebleven 27 teams om zich in het drukbezochte sportcomplex van de Roosendaalse Sportclub Alliance te bewijzen. Met daarnaast nog zeven uitdagende side events werd het een stralende dag vol plezier en beweging.

Streetwisecup Roosendaal 2023 Roos Pierson DSC 5802

De Streetwise Cup is een samenwerking tussen de Krajicek Foundation en de Cruyff Foundation om meer kinderen in beweging te brengen. “Het belang van bewegen voor kinderen is groter dan ooit”, maakte wereldberoemde straatvoetballer Soufiane Touzani duidelijk. “Vandaag de dag schiet de schermtijd extreem omhoog waardoor jongeren steeds minder vaak de beweegnorm halen. Straatvoetbal is de meest laagdrempelige manier om ze te laten bewegen.”

Equality x Football

Naast plezier in het spel staan de thema’s respect en eerlijkheid centraal bij de Streetwise Cup finale, die met hulp van gemeente Roosendaal en Sportservice Noord-Brabant (SSNB) gehouden werd. Zo mochten de aanvoerders van ieder team de Equality Rules ondertekenen en waren er zelfs Equality Awards te winnen. Om het thema letterlijk te omarmen was er voor iedere speler een toepasselijke aanvoerdersband. Ook was er volop aandacht voor de groeiende populariteit van meidenvoetbal in Nederland.

Prijsuitreiking met Soufiane Touzani

De meiden uit Den Haag (onder 13), meiden uit Rotterdam (onder 15), jongens uit Ede (onder 13) en jongens uit Harderwijk (onder 15) zijn kampioen geworden. Uiteindelijk gingen de meiden uit Oosterhout en jongens uit Den Haag met de Equality Award naar huis. Niemand minder dan Soufiane Touzani reikte de prijzen en een golden ticket voor de FC Straat League uit. De Cruyff Foundation, de Krajicek Foundation en FC Straat kondigden aan de handen ineen te slaan om het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland nog groter te maken.

Streetwisecup Roosendaal 2023 Roos Pierson DSCF7499

Fotocredits: Roos Pierson

Streetwisecup Roosendaal 2023 Roos Pierson DSCF7600
Streetwisecup Roosendaal 2023 Roos Pierson DSCF7587