Gepubliceerd op 2 september 2019

Met de woorden “Salid y disfrutad” van Johan Cruijff betrad Frenkie de Jong het podium van het Voetbalgala. En dat plezier zagen we zeker het afgelopen eredivisieseizoen! Vanavond ontving hij dan echt de Johan Cruijff Prijs.

Tijdens het Voetbalgala van de Telegraaf was Talent van het Jaar Frenkie de Jong de eerste voetballer die een prijs in ontvangst mocht nemen. Cruyff Foundation ambassadeur Wim Jonk overhandigde de Johan Cruijff Prijs aan het kersverse Talent van het Jaar. "Een talent ben je zeker als je wordt vergeleken met die grote meneer, Johan Cruijff." Aldus Jonk.

14 regels van Johan Cruijff
Jonk maakte deel uit van de jury die talenten uit de eredivisie beoordelen op 14 criteria, gebaseerd op de 14 regels van Johan Cruijff. Andere juryleden waren Jaap Stam, Kenneth Perez, Dick Advocaat, Frank Rijkaard, Youri Mulder, Willy Dullens, Erik ten Hag, Mark van Bommel, Danny Buijs, John van den Brom, Pierre van Hooijdonk, John van 't Schip en Willem van Hanegem.

Cruyff Court Frenkie de Jong
Frenkie de Jong ontving niet alleen een mooi beeld van de voetballegende. Hij krijgt van ons ook een Cruyff Court op een locatie naar keuze, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Gefeliciteerd Frenkie!

Foto: Rene Bouwman