Gepubliceerd op 11 mei 2021

‘Sinds mijn jeugd heb ik een grote passie voor alles dat met voetbal te maken heeft. Twee jaar geleden, toen de omstandigheden in mijn eigen land verslechterde, ben ik naar Nederland gekomen. Met Football for Unity kan ik mijn droom, om voetbalscheidsrechter te worden, verwezenlijken. Ik ben heel erg blij met deze kans!’- Adel Munassar.

Adel website

Met het project worden vluchtelingen en statushouders opgeleid tot maatschappelijk sportcoach, voetbalcoach of scheidsrechter. Zo ook Adel, die gister zijn diploma voor scheidsrechter in ontvangst mocht nemen. Football for Unity’ is een programma waarbij rondom UEFA EURO 2020 in heel Europa wordt aangetoond hoe voetbal kan bijdragen aan het verbinden van nieuwe en bestaande inwoners. In zeven van de twaalf speelsteden van het Europees kampioenschap gebruiken lokale organisaties de kracht van voetbal om integratie te stimuleren. De Cruyff Foundation is verantwoordelijk in speelstad Amsterdam en met dit project verbinden we nieuwe Amsterdammers en Amsterdammers door middel van voetbal. Dit doen we door het opleiden van vluchtelingen en statushouders, die vervolgens door heel Amsterdam activiteiten gaan organiseren en begeleiden. Daarnaast organiseren we tijdens EURO 2020 – als corona het toelaat - het ‘Football for Unity Festival’

Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. In Amsterdam werken wij samen met ASV LEBO, Stichting Life Goals, Stichting Ykeallo, de Ajax Challenge, AVV Zeeburgia, Stichting Dynamo en de gemeente Amsterdam. ‘Football for Unity’ wordt gefinancierd door de Europese Commissie en de UEFA Foundation for Children en wordt uitgevoerd door Streetfootballworld en haar leden.