Gepubliceerd op 28 juni 2021

Op 3 & 4 juli organiseren wij het Football for Unity Festival. Een voetbalfestival met een diepere laag: de brug slaan tussen nieuwe Amsterdammers en bestaande Amsterdammers. Om ruimte te creëren voor sociale integratie van vluchtelingen en statushouders.

Deze dagen staan in het teken van verbinding: van het omarmen van diversiteit en het vergroten van de sociale inclusie in de hele Amsterdamse community. Samen met onze lokale partners A.V.V. Zeeburgia, Dynamo, de Ajax Challenge, A.S.V. LEBO, Stichting LifeGoals en Stichting Ykeallo. In aanloop naar EURO2020 zijn er statushouders en vluchtelingen opgeleid en getraind. Op 3 en 4 juli voetballen zij met Amsterdamse jongeren en dompelen zij zich samen onder in het Football for Unity festival.

Het festival maakt deel uit van een groter initiatief van de UEFA Foundation for Children, het Asiel, Migratie en Integratiefonds van de EU, Streetfootballworld en de EFDN. Amsterdam is niet de enige stad die meedoet: tijdens EURO2020 vindt het Football for Unity Awareness Raising Festival ook in zeven andere speelsteden plaats. Een evenement met enorme sociale impact over heel Europa dus.

In samenwerking met al onze lokale en Europese partners laten we de Cruyff Foundation de kracht van sport – voetbal – zien.

FFU