Gepubliceerd op 20 juni 2023

Roosendaal maakt zich op voor een voetbalspektakel in het Atik Stadion. De finale van de Streetwise Cup, het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland, komt eraan! Op zaterdag 24 juni zullen er 28 teams, verdeeld over 4 leeftijdscategorieën, strijden om de felbegeerde titel. Wereldberoemde straatvoetballer Soufiane Touzani is aanwezig om de prijzen uit te reiken.

De Streetwise Cup

De Streetwise Cup is een straatvoetbaltoernooi georganiseerd door de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation. De afgelopen maanden hebben 6500 jongens en meiden in de leeftijdscategorieën onder 13 en onder 15 deelgenomen aan de voorrondes. Na het spelen van de stadsfinale en de halve finale komen de teams nu naar Roosendaal om hun stad te vertegenwoordigen.

Het Atik Stadion, waar tegenwoordig lang niet meer alleen gevoetbald wordt, leent zich perfect voor deze activiteit. Pim Felius (commercieel manager Atik Stadion)l; ‘Samen met de verschillende partners binnen en buiten het Atik Stadion, gaan we er geweldig voetbalfeest van maken!’

Niet alleen de winnaar van het toernooi ontvangt een prijs, de Equality Awards worden ook weer uitgereikt. Belangrijk, want naast lekker voetballen draait het toernooi om het thema equality. In de Streetwise Cup speel je de wedstrijden samen als team, met respect voor elkaar en met plezier in het spel.

Wethouder Sanneke Vermeulen: ‘Als wethouder Sport en Evenementen en daarnaast voetbalfan ben ik natuurlijk blij dat de Streetwise Cup in onze mooie stad plaatsvindt. Het is mooi om te zien dat er zoveel jongeren sportief meedoen én dat er extra aandacht is voor gelijkheid met de Equality Awards. Dit is ook een belangrijk thema voor ons al gemeente. Wij wensen alle deelnemers enorm veel succes en vooral plezier, want het belooft een mooie dag te worden!’

De organisatie van de finale is een samenwerking tussen de Streetwise Cup (Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation) en SSNB (Stichting Sportservice Noord-Brabant).

Kom aanmoedigen!

In het Atik stadion is ruimte voor 5000 toeschouwers. Kom samen met je vrienden, familie en beleef een dag vol voetbal en toffe side-events. Kom genieten van spectaculaire wedstrijden en ben getuige van het (straatvoetbal)talent van morgen!

Naast het hoofdtoernooi zijn er ook diverse side-events die voor iedereen toegankelijk zijn en worden georganiseerd door SSNB. Denk aan boksen, stropdas schieten, snelheidsmeter, gamen, bubbelvoetbal en een stormbaan. Entree is gratis.

Tijdschema

10:45 uur - Officiële opening

11:00 uur - Start eerste wedstrijden

15:00 uur - Finales

16:15 uur - Prijsuitreiking door Soufiane Touzani

16:30 uur - Einde


Pers

Pers is welkom om langs te komen tijdens de finale van de Streetwise Cup in het Atik Stadion. Gelieve vooraf contact op te nemen met Esther Hoeboer van de Cruyff Foundation voor verdere afstemming en accreditatie.

Voor meer informatie en updates over het evenement, bezoek onze website: www.streetwisecup.com