Gepubliceerd op 25 april 2021

Meer dan 2000 deelnemers kwamen op zondag 25 april in beweging voor de Johan Cruyff Foundation. Tijdens deze virtuele editie van de Cruyff Legacy 14K liepen mensen via een speciale app een route op een eigen gekozen locatie. Op verschillende afstanden zetten mensen hun beste beentje voor.

De kleinste lopers liepen 1,4 km, volwassenen konden kiezen uit een hardloop- of wandelronde van 5 km, 14 km, 21 km of 42 km. En niet voor niks, een geweldig bedrag van €104.526,- werd er met het evenement opgehaald voor de Johan Cruyff Foundation.

Dani (7) is een van de deelnemers die zich heeft ingezet om geld op te halen. Hij was in het Olympisch Stadion aanwezig om de cheque te overhandigen. Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation is ontzettend trots: ‘Wow, wat een resultaat. Ik vind het zo bijzonder en mooi dat in deze lastige tijd, zoveel mensen bereid zijn om in actie komen voor de Cruyff Foundation. Hierdoor kunnen wij ruimte creëren voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren om zich te ontwikkelen door middel van sport en spel. Juist in deze coronatijd nóg belangrijker. Dank aan iedereen die zich heeft ingezet.’

Ambassadeur Sjaak Swart gaf traditiegetrouw om 10.14 uur het startschot tijdens de speciale live radio-uitzending gepresenteerd door Evelien de Bruijn, te beluisteren via de app. Van 10.00 tot 15.00 uur konden de deelnemers genieten van mooie anekdotes over Johan Cruijff van vrienden, familie en bekenden. Daarnaast kwamen vele favoriete nummers van de lopers voorbij.

Wie de Cruyff Legacy 14K nog wil lopen dit jaar, dat kan! Tot 19 mei is het nog mogelijk om te rennen of wandelen, geld op te halen en de radio-uitzending te beluisteren. Kijk op www.14krun.nl voor meer informatie.

Over de Cruyff Legacy 14K
De Cruyff Legacy 14K is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden en geld op te halen voor de Cruyff Foundation.

De Cruyff Legacy 14K wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation en mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors AFC Ajax en OTTO Workforce.

Cruyff Legacy 14 K Cheque Johan Cruyff Foundation tumbnail
Cruyff Legacy 14 K Evelien de Bruijn