Gepubliceerd op 3 december 2019

In 2020 zijn er natuurlijk weer Paralympische Spelen. Iets waar we als Cruyff Foundation altijd heel erg naar uit kijken. En… we proberen altijd een Speciaal Cruyff Court te realiseren in het land waar deze plaatsvindt.

We zijn dolenthousiast dat het is gelukt! We gaan een Speciaal Cruyff Court realiseren in Adachi-Ku, een deelgemeente van de stad Tokyo. Het Cruyff Court komt te liggen bij een community sports center, midden in de wijk. Hier wordt al veel gesport, maar er is nog geen uitdagend aanbod voor jongeren met een beperking. Daar gaan wij voor zorgen! We doen dit samen met onze partner Seacon Logistics, die de realisatie van het Speciale Cruyff Court mogelijk maakt. En met More2Win, zij helpen ons bij de coördinatie van het project.

In Adachi-Ku bereiken we veel kinderen, met en zonder beperking. Op dit moment zijn er al drie speciaal onderwijsscholen aangehaakt. Natuurlijk gaan we jullie via onze kanalen op de hoogte houden van de ontwikkelingen in Japan én hoe we gaan zorgen dat zoveel mogelijk kinderen gebruik kunnen maken van het Cruyff Court!

Japan Site