Gepubliceerd op 28 juni 2022

Op zondag 26 juni werd de eerste landelijke finale van de Streetwise Cup gespeeld. In Rotterdam streden de beste teams uit heel Nederland om de felbegeerde titel. Niemand minder dan Soufiane Touzani verraste de kinderen met zijn komst en reikte de bekers uit.

In 41 gemeenten deden afgelopen maanden meer dan 3.500 kinderen mee aan de voorrondes, kwartfinales en halve finales van de Streetwise Cup. Deze werden gespeeld op Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts in hun wijk. Gisteren reisden er maar liefst 22 teams af naar Rotterdam voor de spannende finales. Een feestelijke dag in het Zuiderpark waar de finale samen met gemeente Rotterdam en Sportbedrijf Rotterdam groots gevierd werd.

Respect, eerlijkheid en equality punten

Naast plezier in het spel zijn, staan de thema’s respect en eerlijkheid bij de Streetwise Cup centraal. Van de lokale voorrondes tot de landelijke finaledag werd het thema equality op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht. Van een handje voor de wedstrijd tot samen oplossingen bedenken op verschillende maatschappelijke stellingen.

B1 B15 A85 F2 BD 43 E9 B5 F8 1 F256 C0 B2 F40

En de winnaars zijn

De meiden uit Den Haag (10-12 jaar), meiden uit Katwijk (13-15 jaar), jongens uit Apeldoorn (10-12 jaar) en de jongens uit Vlissingen (13-15 jaar) zijn kampioen van de Streetwise Cup geworden! Niemand minder dan Rotterdamse freestyle voetballer Soufiane Touzani reikte de prijzen aan hen uit.

Maar misschien nog wel belangrijker was de prijs voor het team de meeste ‘Equality Punten’. Die prijs ging naar ook naar de jongens uit Apeldoorn (10-12 jaar), want volgens hun tegenstanders waren zij het sportiefst.

Meer dan voetbal

Naast voetballen waren er genoeg andere activiteiten om lekker in beweging te komen. Zo konden de kinderen rolstoelbasketballen, freerunnen, streetdancen én E-sporten tegen hun e-sports helden van Sparta, Excelsior en Feyenoord.

Media

Het Jeugdjournaal maakte een verslag van de dag. Deze bekijk je hier.
Ook zijn de wedstrijden uitgezonden op FC Straat. Deze kun je hier terugkijken.

IMG 5676