Gepubliceerd op 27 februari 2024

In het jaar waarin het 75-jarig jubileum van Nelson wordt gevierd is ook het partnership met de Cruyff Foundation getekend. Samen creëren we nog meer ruimte voor kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is.

'Als familiebedrijf zorgen we graag voor elkaar. Juist ook voor diegene die dit zo hard nodig hebben en dat zelf nog niet altijd kunnen. 60% van de kinderen met een verstandelijke handicap sport niet wekelijks. Bij kinderen met een lichamelijke beperking is dat percentage zelfs 70%. Maar alle kinderen verdienen het om plezier te hebben en het beste uit zichzelf te kunnen halen door sport', aldus Hannelie van Zoelen, CCO Nelson Schoenen.

Het partnership betreft een mooie jaarlijkse donatie, deelname aan diverse initiatieven zoals de Cruyff Legacy 14K én de 1400 medewerkers worden actief betrokken bij de samenwerking.


Over Nelson Schoenen

Met ruim 110 Nelson winkels en de succesvolle online webshop is Nelson Schoenen één van de grootste schoenretailers van Nederland. Binnen de brede collectie voor dames, heren en kinderen slaagt de klant bij Nelson zowel voor populaire merken als voor een aantrekkelijke private label collectie volgens de actuele trends. Naast de eigen verkoopkanalen biedt Nelson een deel van de collectie ook aan via online warenhuizen als Wehkamp, Bol.com, Kleertjes.com en Zalando. In 2024 viert Nelson haar 75-jarige jubileum als succesvol Nederlands familiebedrijf in de retail.