Gepubliceerd op 8 juni 2022

Vol trots kondigen we ons nieuwe bestuurslid Edwin van der Sar aan. Edwin, al jaren betrokken Cruyff Foundation ambassadeur, maakt een vervolgstap naar bestuurslid.

Johan Cruijff was er fel voorstander van dat sportorganisaties geleid moeten worden door mensen uit de sport. En dat is wat Edwin van der Sar doet. Na een uiterst succesvolle voetbalcarrière bij o.a. Manchester United, AFC Ajax en het Nederlands Elftal voltooide Edwin de Master Sport Management aan de Johan Cruyff Institute, waarna hij al bijna 10 jaar geleden aan de slag ging bij Ajax en sinds 2016 de functie van Algemeen Directeur bekleedt.

Niels Meijer, Algemeen Directeur van de Cruyff Foundation is vereerd met de aanwinst in zijn bestuur. ”Edwin heeft ervaring en een sterk netwerk in de sport. Zijn kennis, internationale allure én persoonlijkheid maken hem een geweldige persoon om erbij te hebben”

Ook de ervaring van Edwin met zijn eigen stichting, de Edwin van der Sar Foundation, is welkom. Alsmede zijn ervaring in Engeland waar de Cruyff Foundation actief is met een flink aantal projecten en nog meer ambities heeft, zijn waardevol voor de Cruyff Foundation.

Edwin geeft aan zich graag in te gaan zetten voor de Cruyff Foundation: "Johan Cruijff heeft veel voor mij betekend. Ik zette me als ambassadeur al af en toe in voor zijn Foundation, met name met sportactiviteiten voor gehandicapten, waarmee we met Ajax ook nauw betrokken zijn. Ik vind het bijzonder om vanaf nu als bestuurslid iets terug te kunnen doen en vanuit deze nieuwe rol mee te kunnen helpen zijn gedachtengoed voort te zetten.”

(Lees verder onder de foto)

Edwin van der Sar Cruyff Foundation 4

In januari nam de Cruyff Foundation al afscheid van van bestuurslid Michael van Praag. Maar liefst 12 jaar heeft Michael de missie van Johan Cruijff voorgezet en onze dank hiervoor is groot.

Edwin van der Sar neemt plaats in het bestuur naast:

  • Susila Cruijff
  • Voorzitter Pim Berendsen (CFO Post NL)
  • Carole Thate (General manager World of Johan Cruyff)
  • Jeroen van Seeters (Directeur en aandeelhouder bij Confidant Partners),
  • David Knibbe (CEO Nationale Nederlanden Groep),
  • Wim Ludeke (Bestuurslid Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs)
  • Carolien Gehrels (European Cities Director Amsterdam/Rotterdam bij Arcadis)