Gepubliceerd op 18 december 2020

Het is bijna kerstvakantie. Een vakantie waarin je misschien iets meer thuis bent dan normaal. Dat is niet erg! Ook thuis heb je onwijs veel dingen staan waarmee je op een leuke manier kan buitenspelen.

De Buitenspelers daagt jullie uit voor De Buitenspelers Challenge! Een challenge waarbij jullie worden uitgedaagd om zelf spellen te bedenken voor buiten. Hoe cool is dat?

Doe jij mee met #debuitenspelerschallenge?
Maak bijvoorbeeld, net als SpongeBob, een hindernisbaan met spullen die je thuis hebt staan en deel je eindresultaat met #debuitenspelerschallenge op social media. Samen gaan we vast veel te gekke spellen bedenken! Let's go!

De Buitenspelers
Naar buiten gaan is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind. De laatste jaren spelen kinderen steeds minder buiten, wat invloed heeft op onder meer de beweegactiviteit. De helft van de kinderen in Nederland voldoet niet aan de norm hiervoor. Buitenspelen is daar een hele goede oplossing voor. Alleen moet er dan iets fundamenteels veranderen om kinderen en jongeren weer naar buiten te krijgen.

Hiervoor is De Buitenspelers opgericht: een coalitie van Cruyff Foundation, Jantje Beton, Krajicek Foundation, Nickelodeon, Mulier Instituut en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij hebben een kinderraad in het leven geroepen, met de beste beweegidee├źn voor kinderen. En deze kinderen denken ook nog eens mee hoe de coalitie het beste kan communiceren. Want als er een groep is die kinderen aan het bewegen krijgt, zijn het de kinderen zelf!

De kinderraad is bijna compleet. In het begin van 2021 gaan we onze leden aan jullie voorstellen. Stay tuned!

De Buitenspelers logo