Gepubliceerd op 22 april 2020

Filmpjes voor thuis, tijdens de meivakantie of in de klas. Voor kinderen met een beperking is bewegen en sporten extra belangrijk. Niet alleen voor hun gezondheid, maar ook om anderen te ontmoeten en zelfvertrouwen te krijgen. Normaal gesproken is het voor deze kinderen al niet gemakkelijk om een sport te beoefenen, maar door de coronacrisis is deze drempel alleen nog maar hoger geworden.

Een zorgelijke situatie die ons aan het hart gaat. Het niet hebben van voldoende ruimte, de juiste begeleiding of materiaal kan ervoor gezorgd hebben dat ze de afgelopen weken nauwelijks in beweging zijn gekomen.

Wij vinden het belangrijk dat iédereen kan bewegen. En omdat we graag inspireren hebben wij, in samenwerking met leerkrachten uit het speciaal onderwijs, filmpjes opgenomen met onze ambassadeurs. Om, net als vele andere organisaties, een steentje bij te dragen aan het welzijn van onze jongste doelgroep. Maar wel op onze eigen wijze. 16 video’s waarbij pannakoning Soufiane Touzani natuurlijk de perfecte presentator is! De filmpjes zijn vanaf vandaag te bekijken op YouTube, zodat een ieder in zijn/haar eigen tempo fit kan blijven. Voor thuis, tijdens de meivakantie of straks in de klas.

Kinderen kunnen mee dansen met Anouk Hoogendijk, Tika Taka doen met framevoetballer Tijmen, rolstoelbasketballen met Bo Kramer of coole trucs oefenen. Door de diversiteit van de laagdrempelige oefeningen, rustige uitleg, minimale prikkels en de vrolijke aspecten hopen we zoveel mogelijk kinderen te bereiken. En natuurlijk gaat het er niet om dat de oefening perfect uitgevoerd wordt, maar om het plezier en het feit dat we met z’n allen bewegen!

Gisteren, vandaag en zeker ook morgen
Zoals Johan ooit mooi zei: “Winnen doe je met z’n allen.” De Cruyff Foundation zet zich al 23 jaar in om ruimte te creëren voor kinderen om te sporten en te spelen. Natuurlijk blijven we dit ook in de toekomst doen. In de anderhalve meter-samenleving zal voldoende beweging wellicht een uitdaging worden, maar laten wij er nu net om bekend staan geen uitdaging uit de weg gaan!

Bekijk nu de video’s op ons YouTube-kanaal. Like, deel of #BeweegMee!