Gepubliceerd op 15 december 2023

Dankzij de samenwerking met Knaken is het vanaf vandaag mogelijk om met cryptovaluta te doneren. De Johan Cruyff Foundation is hiermee het eerste goede doel in Nederland waarbij er rechtstreeks en volledig gevalideerde donaties vanuit cryptovaluta in Euro’s mogelijk zijn. Deze innovatieve vorm opent deuren voor een breder scala aan donateurs.

De Cruyff Foundation creëert wereldwijd ruimte om te sporten en spelen. Hierbij ligt de focus op kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Van diverse sportprojecten voor kinderen met een handicap tot Cruyff Courts in aandachtsgebieden.

Steun de Cruyff Foundation

De decembermaand staat in het teken van geven. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat nóg meer kinderen en jongeren de kans krijgen om te sporten en bewegen. Doneer vanuit jouw crypto aan de Cruyff Foundation en draag bij aan dit maatschappelijke doel.

Hoe werkt het?

Het partnerschap met Knaken SETTLE, een toonaangevend platform voor cryptocurrency en betalingen, maakt het proces van doneren aan de Cruyff Foundation eenvoudig en toegankelijk.

Via de donatiepagina op de website van de Cruyff Foundation is het mogelijk om te kiezen voor Knaken SETTLE als betaalmethode naast onder andere iDeal. Bij het afronden van de cryptobetaling wordt deze direct omgezet naar Euro. Hierdoor wordt de Foundation gevrijwaard van de volatiliteit van digitale activa en blijven de donaties stabiel. De transactiekosten neemt Knaken voor haar rekening, waardoor de impact van elke donatie maximaal is.

Transparantie en veiligheid

SETTLE besteedt veel aandacht aan veiligheid en privacy. Donateurs kunnen zo op een moderne, efficiënte en veilige manier bijdragen, met de wetenschap dat hun donaties op een verantwoorde manier worden beheerd. Lees hier meer over op de website van Knaken.

Heb je vragen over doneren via Knaken? Neem dan contact op met Mart van der Ent, via mart@cruyff-foundation.org