Gepubliceerd op 17 maart 2020

De Cruyff Legacy 14K Run gaat dit jaar niet door. Dit naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19). Het bijzondere sportevenement, ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, zou plaatsvinden op zondag 26 april 2020.

Door het grote aantal deelnemers en de onzekerheid over het verdere verloop van de coronacrisis, hebben wij deze beslissing - na intensief overleg - samen met de betrokken instanties moeten nemen.

Wij stellen vanzelfsprekend de veiligheid en gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers, organisatoren en andere betrokkenen voorop. Tevens achten we het niet verantwoord om in deze tijd een dergelijk evenement te organiseren waarbij wij extra aanspraak maken op de inzet van cruciale beroepsgroepen.

Met pijn in ons hart moeten we vaststellen dat er voor dit jaar geen alternatieve datum beschikbaar is. De volgende editie zal dan ook in 2021 plaatsvinden, waar we alle deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen weer hopen te verwelkomen.

We hopen dat iedereen begrip heeft voor deze situatie.