Gepubliceerd op 17 december 2020

Toen we eerder dit jaar de Cruyff Legacy 14K Run afgelasten, hadden we voor ogen om in 2021 met z’n allen de mooiste editie ooit neer te zetten.

Helaas is het coronavirus nog steeds de dagelijkse gang van zaken en hebben we moeten vaststellen dat het momenteel niet verantwoord is om een evenement te organiseren waar duizenden lopers samenkomen. Wij zien dan ook geen andere keus dan het vroegtijdig afgelasten van de Cruyff Legacy 14K Run 2021.

Tegelijk zorgen we wel direct voor een alternatief, want net zoals Johan kijken we graag naar wat wél kan. Het bijzondere sportevenement vindt daarom (virtueel) plaats op zondag 25 april 2021. Door middel van een app is het mogelijk om als deelnemer 5 of 14 kilometer te rennen of wandelen op eigen locatie. Daarbij ontvang je onder andere trainingsschema’s, looproutes, geluidsfragmenten en een medaille achteraf. Op dit moment zijn we, in samenwerking met eRoutes, druk bezig met de ontwikkeling van de app. Meer informatie hierover volgt nog.

Natuurlijk hadden ook wij als organisatie het evenement dolgraag door laten gaan. Het organiseren van een grootschalig evenement als de Cruyff Legacy 14K Run is een langlopend project waar veel voorbereiding in zit. In deze onzekere tijd kunnen we het niet riskeren om niet voldoende op te halen om de kosten te dekken en daarom kiezen we er in een vroeg stadium voor om een alternatieve run te organiseren. Hopelijk staan we in april samen in de virtuele startblokken voor de Cruyff Legacy 14K Run 2021.

We hopen dat iedereen begrip heeft voor deze beslissing en we houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Mocht je ondertussen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via events@cruyff-foundation.org of bekijk de Q&A op de website.

Voor nu: houd (afstand) van elkaar en blijf gezond.