Gepubliceerd op 22 september 2020

Dit jaar is alles nét even anders, zo ook de 20ste editie van de Cruyff Foundation Open Dag. Op woensdag 23 september organiseert de Cruyff Foundation dan ook de Open Dag On Tour. Samen met onze ambassadeurs trekken wij het land in en gaan we langs 20 plekken om samen te sporten, bewegen en plezier te maken.

Tijdens deze corona-proof variant van de Open Dag bezoeken wij scholen uit het speciaal onderwijs, instellingen, verenigingen en Cruyff Courts die al jaren bij de Open Dag betrokken zijn. Naast deze 20 plekken ontvangen nog eens 60 locaties een rijk gevuld sportpakket, zodat we zoveel mogelijk kinderen in beweging brengen.

We doen dit samen met onze ambassadeurs Frank Rijkaard, Bibian Mentel, Sjaak Swart, Esther Vergeer, Soufiane Touzani, Johnny de Mol, Marlou van Rhijn, Evelien de Bruijn en vele anderen. Daarnaast worden er op de locaties diverse clinics gegeven; van rolstoelbasketbal tot skiën en van tafeltennis tot RaceRunning.

Open Dag

Al 19 jaar organiseert de Cruyff Foundation in september de Open Dag. Wat ooit begon als een kleinschalig evenement groeide uit tot een hele bijzondere dag, waarbij het Olympisch Stadion in Amsterdam werd omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met én zonder beperking. Helaas is het dit jaar, vanwege het coronavirus, niet mogelijk om de Open Dag in het Olympisch Stadion te organiseren. Daarom zijn we ontzettend blij dat we met alle betrokken partijen de Open Dag On Tour kunnen organiseren.