Gepubliceerd op 24 augustus 2023

Tijdens de Open Dag op woensdag 20 september 2023 wordt het Olympisch Stadion omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met een handicap. Zo geven we hen in slechts één middag de kans om heel veel verschillende sporten te beoefenen en uit te vinden welke sport bij hun past. Ons doel is zoveel mogelijk jeugd blijvend enthousiast maken voor sport.

Zo kunnen kinderen deelnemen aan rolstoelbasketbal, racerunnen, atletiek, skiën, rolstoeltennis, BMX, roeien en nog veel meer andere sporten. Ook ligt er een rolstoelparcours en hindernisbaan. Een middag vol vermaak, waarop alle kinderen mét, maar ook zonder handicap welkom zijn.

Lees hier alle informatie over de Open Dag 2023!

PROGRAMMA
11.15 uur: Aanmelden voorplein Olympisch Stadion
12.00 uur: Stadion Open
12:15 uur: Welkomstwoord
12:25 uur: Sportclinics
14:14 uur: Officiële opening
14:45 uur: Sportclinics
16:00 uur: Afsluiting en optreden
16:20 uur: Erehaag
16:45 uur: Einde Cruyff Foundation Open Dag 2023

Ambassadeurs en optreden
Tijdens de Open Dag zullen er een hoop ambassadeurs aanwezig zoals: Anouk Hoogendijk, Marlou van Rhijn, Carlos Platier Luna en Chris Vos. Daarnaast zal zangeres Stefania de dag om 14:14 openen met een spetterend optreden. Zij is onder meer bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival en The Voice Kids

Kleding
We hebben voor alle deelnemers een geel Cruyff Foundation t-shirt. Heb je nog een geel shirt? Trek deze dan aan! Zo kleurt ook dit jaar het stadion weer geel. Bekijk de weersvoorspellingen voorafgaand aan de Open Dag en zorg dat je de juiste kleding bij je hebt.

Eten en drinken
We adviseren kinderen, die de gehele dag komen, om zelf eten en drinken (bidon/ beker) mee te nemen naar het stadion. Er worden geen etenswaren in het stadion verkocht. Voor de kinderen is er op vertoon van hun boekje wel een koek en stuk fruit verkrijgbaar. In het stadion is op meerdere plekken de mogelijkheid om je bidon/ beker met water te vullen.

Regenscenario
Bij regen gaat de dag gewoon door en kunnen er nog steeds veel sporten en activiteiten beoefend worden. Houd de website wel in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Vind wat je leuk vindt
De Open Dag draait om: vind wat je leuk vindt. Bij de sporten is uitgebreide informatie te vinden over de sporten, zodat kinderen kunnen ontdekken waar ze deze sporten kunnen beoefenen en meer details kunnen vinden.

JeugdFonds Sport & Cultuur
Gevonden wat je kind leuk vindt? Maar zijn er thuis niet genoeg financiële middelen?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur staat klaar om te helpen - ze betalen de club en benodigdheden.
Hoe? Kies uit twee opties:
1. Bezoek www.kieseenclub.nl of scan de QR-code en vul het formulier in.
2. Vraag assistentie aan de leerkracht of iemand die kan helpen met financiële zaken.

Je staat er niet alleen voor. Net zoals 77.000 andere ouders kun je het Jeugdfonds om hulp vragen. Ontdek meer op www.kieseenclub.nl

AVG
Voor de privacy van kinderen die niet gefotografeerd mogen of willen worden, wordt vriendelijk verzocht dat zij een rood lintje meenemen en dragen tijdens Open Dag.

Bereikbaarheid
Auto’s met een invalide P-kaart kunnen gratis parkeren op het voorplein van het Olympisch Stadion, ze ontvangen hiervoor een RVV van onze vrijwilligers. Auto’s zonder invalide P-kaart moeten tegen betaling parkeren in de parkeergarage van het Olympisch Stadion of in de wijk in de omgeving van het Olympisch Stadion. Volg de instructies van de vrijwilligers op.

Openbaar vervoer
Vanaf Amsterdam Centraal: tram 24 – Uitstappen bij halte Olympisch Stadion
Vanaf Amsterdam Zuid: bus 15, bus 62 of metro 50 richting isolatorweg
Vanaf Sloterdijk: metro 50 richting Gein, bus 15 richting Station Zuid
Vanaf Schiphol: Buslijn 397 richting Leidseplein – Uitstappen bij halte Olympisch Stadion
Vanaf Amstelveenseweg: bus 357, bus 347, bus 62, bus 397 en tram 24.