Gepubliceerd op 18 september 2019

Vandaag was het grootste sportfestijn van het jaar: de Cruyff Foundation Open Dag! Ruim twaalfhonderd kinderen met en zonder beperking konden meer dan dertig verschillende sporten uitproberen, om zo te ontdekken welke ze het leukste vinden. We hopen kinderen daarmee blijvend enthousiast te maken over sport.

Kinderen konden zitskiën, BMX-en, roeien, klimmen, rolstoeltennissen, judoën en nog veel meer. Een speciaal onderdeel dit jaar waren de culturele workshops zoals capoeira, breakdance en zang, die onderdeel vormden van het project Cultuur@CruyffCourts. Dit project legt de verbinding tussen sport en cultuur en is opgezet in samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het project wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij en Fonds Cultuurparticipatie. Onder andere breakdancer ShinShan en musicalsterren William Spaaij en Brigitte Heitzer hielpen bij de workshops. Zo zorgden sport en cultuur samen voor een middag vol vermaak in het Olympisch Stadion!

Natuurlijk waren er ook verschillende Cruyff Foundation ambassadeurs aanwezig bij de Open Dag, zoals Ronald Koeman, Soufiane Touzani, Frank Rijkaard, Marlou van Rhijn, Sjaak Swart en Humberto Tan. Ook Danny en Susila Cruijff waren er natuurlijk bij tijdens deze bijzondere dag. Het Jeugdjournaal kwam langs om een verslag te maken van de dag, kijk je mee? Vanaf minuut 7!

Fotocredits: Broer van den Boom en Irene Vijfvinkel

Koeman-Open-Dag.png#asset:10774
Open-Dag-2019_Irene-Vijfvinkel.png#asset:10779