Gepubliceerd op 13 juli 2023

Cruyff Court Velsen - Noord is met dank aan de UEFA Foundation en de Gemeente Velsen, geopend! Een lang gekoesterde wens van jongeren en inwoners van Velsen-Noord om meer sport- en speelplekken te hebben is hiermee eindelijk uitgekomen.

De buurt was afgelopen vrijdag daarom ook massaal uitgelopen om de feestelijke opening van het nieuwe Cruyff Court mee te maken. Wethouder Bram Diepstraten, oud Telstar- speler en tegenwoordig jeugdtrainer bij AFC Ajax, Frank Korpershoek en Desmond Post van de Cruyff Foundation namen het officiële gedeelte voor hun rekening. Daarna was het tijd voor een potje voetbal, oud Hollandse spelletjes en een springkussen voor de jongste jeugd.

JCF Velsen Noord 2023063001359

Cruyff Court Velsen- Noord is gelegen aan de rand van een achterstandswijk en onderdeel van een park. Het hele park onderging een upgrade; Er zijn nieuwe paden aangelegd, er is extra groen toevoegt zoals bomen en struiken en er wordt een nieuw watertappunt geïnstalleerd.

Jongens, meiden, jong en oud, jongerenwerkers en het Sportloket Velsen kijken uit naar de activiteiten die wekelijks georganiseerd worden op dit Court, maar er kan natuurlijk voortaan ook elk moment van de dag lekker ongeorganiseerd gesport worden!

JCF Velsen Noord 2023063001388

De lokale professionals volgen dit najaar de opleiding tot Cruyff Foundation Coach om hen te inspireren op 'Cruijffiaanse wijze’ sportactiviteiten te organiseren en kinderen en jongeren te coachen, zowel op het Cruyff Court als daarbuiten.

Een gebrek aan veilige plekken om te sporten, zoals in Velsen- Noord het geval was, veroorzaakt verveling met tal van nadelige maatschappelijke gevolgen zoals criminaliteit als resultaat. Deze sportplek was dan ook ontzettend welkom!

Cruyff Court Velsen - Noord is gefinancierd door de UEFA Foundation for Children.

JCF Velsen Noord 2023063001450