Gepubliceerd op 14 september 2023

In Apeldoorn is woensdag 13 september een gloednieuw Cruyff Court geopend. Dit is niet zomaar een Cruyff Court, maar een Cruyff Court ‘Plus’. Tot gister bestonden er nog maar twee Cruyff Court Plus locaties in Nederland. Cruyff Court Plus Zuiderpark is dus het derde ‘Plus’ Court wereldwijd en het tweede van Apeldoorn. Vrij uniek dus! 

Waarom wordt dit Court een ‘’Plus’’ genoemd?

‘’Voor een Cruyff Court Plus locatie gaan we in gesprek met de kinderen, jongeren, ouderen en lokale partijen uit de wijk. Hierdoor ligt hier nu in Apeldoorn een uniek multifunctioneel sportterrein, precies zoals de buurt het graag ziet; Een kleiner voetbalveld met volleybal-, trampoline- en calisthenics faciliteiten. En dat alles past ook nog perfect in het vernieuwde park” aldus Desmond Post, Project Manager bij de Cruyff Foundation van o.a. regio Gelderland. 

FOTO 1 Cruyff Court Zuiderpark Apeldoorn Fotograaf Peter Lous 1

De wethouder van Apeldoorn opende samen met de kinderen uit de buurt het nieuwe Cruyff Court. Sportservice Apeldoorn organiseerde vervolgens een supertoffe sportmiddag. Hierbij was lokaal top jeugdvoetballer ‘’Geronimo Londar’’ van Vitesse aanwezig om een woordje te doen en zijn voetbalkunsten te laten zien. Ook was er een bootcamp clinic. Het Court is goed ontvangen, er werd gevoetbald op het veld, geklommen in de rekken en gesprongen op de trampoline. Daarnaast was er nog genoeg ruimte om een handtekening te krijgen van Geronimo, die deze met plezier uitdeelde. Kortom een geslaagde middag!

Photo Credits: Peter Lous

FOTO 3 Cruyff Court Zuiderpark Apeldoorn Fotograaf Peter Lous 4
FOTO 2 Cruyff Court Zuiderpark Apeldoorn Fotograaf Peter Lous 6