Gepubliceerd op 23 maart 2018

Gisteren, precies twee jaar na de aanslagen in Brussel en het overlijden van Johan Cruijff twee dagen later, werd het Cruyff Court Molenbeek officieel geopend.

Juist in deze wijk, die sindsdien vooral negatief in het nieuws kwam, is een positief geluid ontzettend belangrijk. Met de komst van dit Cruyff Court hebben de jongeren nu een veilige plek om samen te sporten en spelen. Samen met initiatiefnemers Unico van Kooten en Ahmed Larouz van PlayandPeace en de Gemeente Molenbeek willen wij jongeren in Molenbeek verbinden door middel van sport en met thema's als respect, teamspirit, integratie en zelfontplooiing. 

Het Cruyff Court Molenbeek werd officieel geopend door de Nederlandse en Belgische Ministers van Buitenlandse Zaken Stef Blok en Didier Reynders.

Het Cruyff Court Molenbeek is er gekomen dankzij de volharding en inzet van Unico en Ahmed. Zij hebben de afgelopen 2 jaar vele partners bij elkaar gebracht om hun droom te verwezenlijken: de realisatie van een Cruyff Court. Deze partijen, met in het bijzonder de verschillende Rotary Clubs, de Gemeente Molenbeek, Molenbeek Sport en de Cruyff Foundation en haar partners, zijn trots dat het veld er nu ligt en dat de Molenbeekse jeugd veilig kan sporten op het nieuwe Cruyff Court.

Ahmed Bahhodh Mars 22 2018 155
Ahmed Bahhodh Mars 22 2018 181

Foto credits: Ahmed Bahhodh