Gepubliceerd op 14 november 2022

Matthijs won in 2018, toen hij nog bij AFC Ajax speelde de 'Johan Cruijff Prijs voor Talent van het Jaar'. De prijs was een Cruyff Court op locatie naar keuze. Hij koos voor Abcoude, de woonplaats waar hij opgroeide. De opening was een groot feest met sportende blije kids!

Als klein jongetje voetbalde Matthijs na school met zijn vriendjes op het voetbalveldje van gras schuin tegenover zijn ouderlijk huis. Nu is deze plek omgetoverd tot Cruyff Court Matthijs de Ligt. "Geweldig dat mijn Cruyff Court hier ligt, want ik heb dierbare herinneringen aan deze plek. Ik hoop dat er veel kinderen plezier van gaan hebben" aldus Matthijs de Ligt.

Cruyff Court Matthijs de Ligt is een multifunctionele sportplek geworden. Naast een voetbalveld zijn er, op verzoek van lokale stakeholders en jeugd ook volleybal- en calisthenics faciliteiten geplaatst. Deze mooie zondagmiddag is het Cruyff Court officieel geopend en werd het al volop gebruikt door de massaal aangelopen kinderen en jongeren.

Opening

Maar hoe kan een Cruyff Court beter geopend worden dan met een potje voetbal? Het team van Ajax O9 speelde een wedstrijdje tegen fanatieke jonge voetballers van FC Abcoude O9, de club waar Matthijs als jonge jongen begonnen is. Matthijs moedigde de teams vol enthousiasme aan. Na de wedstrijd werd het naambord van Cruyff Court Matthijs de Ligt onthult.

De 14 regels van Johan Cruijff

Het Cruyff Court heeft als doel om kinderen en jongeren te stimuleren meer aan sport en beweging te doen. Johan Cruijff geloofde in de kracht van sport als middel voor persoonlijke, mentale en sociale groei. Hierbij spelen thema’s als respect, samen spelen, sociale cohesie en (persoonlijke) ontwikkeling een belangrijke rol. Deze thema’s komen op het veld tot uiting via het '14 regel bord van Johan Cruijff'